Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Gerecht : Burrata met verse doperwtjes en basilicumolie - Lewis Hoogstraten


Benodigdheden voor 4 persoon:

200 gram Burrata. Dit is een Italiaanse kaas waarbij de buitenkant mozarella is en de binnenkant een combinatie van mozarella en room, waardoor het geheel romig en zacht smaakt. Bestel hem op voorhand bij de gespecialiseerde kaashandel. Hij is enkel te verkrijgen op bestelling wegens de erg korte bewaartijd.

2 kg verse doperwten

3 potjes basilicum

gele olijfolie extra vierge

Chardonnay - azijn (te verkrijgen bij Le pur sang)

sushi-azijn

vloeibare honing

1 eetlepel water

peper en zeezout

2 citroenen

16 capucinebladeren als decoratie

Bereiding

De doperwten uit hun peul halen en gedurende 10 minuten blancheren in gezouten water. Nadien blussen met ijswater. Afgieten als ze afgekoeld zijn.

Pluk de blaadjes (geen steeltjes) van de basilicumplantjes en doe ze in een blender of thermomix. zet ze onder in olijfolie. Mix goed door. Nadien in een kookpan gieten en erg kort opkoken. Zeker niet te lang, want dan wordt de suspensie bruin. Giet daarna door een zeef zodat enkel de 'groene' olie overblijft. Voeg een scheutje Chardonnay - azijn en ook wat zeezout toe. Laat afkoelen.

Snij de Burrata in dikke schijven en schik ze op een schotel. Overgiet ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zeezout.

Neem de basilicumolie en voeg er 2 eetlepels sushi-azijn aan toe. Klop luchtig op en smaak bij met extra vierge olijfolie.

Maak een vinaigrette van vloeibare honing, Chardonnay - azijn, een snuifje zout en een lepel water. Mix dit alles en voeg er olijfolie bij. Meng deze vinaigrette onder de doperwten.

Dresseren

Leg een portie Burrata op een bord en druk de binnenkant plat met een spatel tot er een kommetje ontstaat. Leg in dit kommetje 2 eetlepels doperwten. Neem vooral erwten en zo weinig mogelijk vinaigrettesaus. Nappeer hierover de basilicumolie. 

Strooi hierover zeste van citroen en bedek het hele gerecht met de capucineblaadjes.

 

Wijnen: